Google ADS 2000 yılının Ekim ayında faaliyete geçmiş Google’a ait bir reklam platformudur. Google AdWords en temel tanımıyla Google arama ağı ve Google iş ortaklarında işletmenizin reklamlarını çeşitli kampanyalarla yayınlamanızı sağlayan bir reklam platformudur. Google AdWords reklam platformu, dijital pazarlama reklamlarında en fazla bütçenin kullandığı reklam kanalıdır. Bu da işletmeler için ne kadar değerli olduğunu ve rekabet ne derece yüksek olduğunu öne sürmektedir.
Aynı zamanda Google 2023 yılında %88’lik bir pazar payıyla kullanıcıların en çok tercih ettiği arama motorudur. Google Ads reklamlarını popüler ve önemli kılan en önemli unsurda internet kullanıcıların bu tercihidir.
Google reklam geliri
Google Ads üzerinde birden fazla kampanya modeli bulunmaktadır. Bu sayede reklam verenler onlara en uygun kampanya şekliyle rahatlıkla potansiyel müşterilerine en uygun şekilde erişebilirler.
Google Ads Kampanya Modelleri;
Arama Ağı,
Maks. Performans,
Görüntülü Reklam Ağı,
Alışveriş,
Video,
Uygulama,
Akıllı,
Otel,
Talep Yaratma
Organik Arama Sonuçları ve Google Ads Arama Sonuçları
Google arama ağında arama yaptığınızda karşınıza listelenen sonuçlardan ilk 3’ü Google reklamlarıdır. Diğer sonuçlar ise organik sonuçlar olarak adlandırılır.
Google Ads panelinden uygun tekliflerle her işletme bu ilk 3 sıraya yerleşebilirken organik sıralama için işletmelerin sitelerinin SEO’sunu ilgili anahtar kelimeye uygun olarak ayarlaması gerekmektedir.
Her ne kadar Google Ads ile arama sonuçlarında en üstte yer almak büyük bir avantaj olsa da işletmeler SEO’nun gücünü hafife almamalı. Reklam Körlüğü’nün giderek yaygınlaştığı şu dönemlerde organik sonuçların etkisi oldukça önemlidir.
Google Ads Reklamlarının Maliyeti Nedir?
Reklam verenler bütçe belirleme konusunda tamamen özgürdür. Kendi bütçelerine göre istedikleri bütçeleri kampanyalara günlük olarak belirleyebilirler. Google Ads bu konuda sadece anahtar kelimelerin arama hacmine göre uyarıda bulunmaktadır.
Google Ads Ücretlendirmesi Nasıldır?
Google Ads reklamlarının maliyeti konusunda Google Ads kontrolü reklam verenlere bırakmaktadır. Kampanyalarınıza günlük bütçeler belirleyerek ve ücretlendirme şekli seçerek sadece sizin belirlediğiniz günlük tutarda (Eksi ve artı olarak günlük maliyet değişebilir, günlük bütçenin aylık maliyetini Google Ads hedef olarak belirler.) ve ücretlendirme şeklinde (tıklama ve görüntüleme ücreti) Google Ads sizden ücret alır.
Örnek: Kullanıcılar tarafından görülen arama ağı reklamlarınız için Google Ads sizden herhangi bir ücret almaz. Sadece kullanıcılar reklamınıza tıkladığında Google Ads sizden bir ücret talep edecektir.
Arama ağı reklamlarında reklam verdiğiniz her bir anahtar kelime için Google Ads Kalite Puanı belirlemektedir. Google Ads anahtar kelimeye göre işletmenizin açılış sayfa deneyimi, tıklama oranı, reklam alaka düzeyine göre kalite puanı verip ücretlendirmeyi o kalite puanına göre hesaplamaktadır.
Kalite Puanı hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
Comments